Model lodi na dovolenou k vodě, jednoduchý model auta

Pomineme-li výhodnou možnost zakoupení soupravy hotového modelu lodi nebo auta a RC soupravy (jako jsou náš SEAMASTER a HAWAII), bude vám pro ovládání jednoduchých modelů (např. Challenger, Bohemia) dokonale stačit nejobyčejnější dvoukanálová souprava, s níž budete ovládat kormidlo (řízení) a otáčky motoru. Stejnou soupravu využijete i pro nezávodní ježdění s RC autem nebo létání s  jednoduchým modelem letadla typu RC házedla, větroně s řízenou směrovkou a výškovkou (nebo křidélky a výškovkou) atd.

Hitec Ranger 2N je dvoukanálová soupravy s amplitudovou modulací (AM) sestávající se z vysílače, přijímače vybaveného obvodem BEC (stabilizátorem napájení dovolujícím napájet přijímač přímo z pohonného šesti- nebo sedmičlánku), dvou serv, vypínače, pouzdra na tužkové akumulátory. Vysílače jsou vybaveny přepínači, které umožní obrátit smysl výchylek serv, což velmi usnadňuje jejich instalaci do modelu.

Samozřejmě - k autu patří volant. Pro jednoduché modely spolehlivě vystačí jednoduché pistolové RC soupravy Hitec AGGRESSOR AM (dvoukanálový, AM modulace) nebo AGGRESSOR FM (tříkanálový, FM modulace). AGGRESSOR AM má volant pro řízení a spoušť pro ovládání plynu, trimy pro oba kanály, přepínače pro obrácení smyslu chodu serva v obou kanálech a velikost výchylek řízení nastavitelnou knoflíkem na rukojeti. AGGRESSOR FM má navíc třetí kanál (ovládaný spínačem), a možnost nastavení velikosti výchylek v kanálech řízení a plynu.

Pokud máte rádi počítače, je tu pro vás Multiplex Profi Car 301, s pamětí na tři modely, programovým nastavováním velikosti a smyslu výchylek serv, exponenciálního průběhu výchylek (velmi užitečné pro řízení!) a pomocným třetím kanálem. Užitečné může být, že všechny pistolové vysílače Multiplex mohou pracovat s FM i AM modulací.

 

Ke správnému fungování webových stránek a k analýzám návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s jejich užitím. BERU NA VĚDOMÍ