Model auta pro závodní ježdění

Jste-li pevně rozhodnuti stát se mistrem světa nebo aspoň republiky, nezbývá vám, než se poohlédnout po té nejvyšší třídě volantových RC souprav reprezentovaných Multiplexem PROFI CAR 707. Samozřejmostí je používání přijímače IPD s dvojím směšováním s obvodem fail-safe, což je zcela nezbytné, pokud si představíte třeba „řvoucí monstra“ v měřítku 1:5. Vysílač je samozřejmě počítačový se spoustou užitečných funkcí (jako je třeba ABS systém, funkce omezující prokluzování kol při akceleraci, možnost nastavování odlišné reakce řízení pro vjezd a výjezd ze zatáčky atd.), které jsou pro špičkové závodní ježdění nezbytné. Počítejte s  tím, že pokud to bude vaše úplně první souprava, bude chvíli trvat, než se ji naučíte plně využívat. Ostatně ani pořizovací náklady nebudou nejnižší – Formule 1 si pochopitelně žádá svoje.

Pokud nejsou vaše ambice tak vysoké, ale přesto chcete chytrou RC soupravu, se kterou můžete jezdit třeba soutěže typu Tamiya Cup s auty v měřítku 1:10 nebo 1:8, je tu pro vás třída poněkud nižší a levnější. Reprezentují ji Hitec AGGRESSOR CRX a Multiplex PROFI CAR 403. Opět jsou to počítačové FM soupravy s pamětí na parametry pro několik modelů, s funkcemi jako jsou dvojí výchylky, exponenciální průběh výchylek (pokud souprava tuto funkci nemá, je pro jakékoliv závodní ježdění nevhodná), vícebodová křivka průběhu plynu (jen Profi CAR 403) nebo ABS (jen AGGRESSOR). Samozřejmostí je možnost mixovat plyn nebo řízení do třetího kanálu – nezbytné pro větší modely se spalovacím motorem, které mají zvláštní servo pro ovládání karburátoru a silné servo pro brzdy.

Vysílače Multiplex mohou navíc pracovat ve vícekanálovém režimu (až 5 nebo 7 kanálů), což je činí vhodnými i pro modely nákladních aut (trucků).

 

Ke správnému fungování webových stránek a k analýzám návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s jejich užitím. BERU NA VĚDOMÍ