Maketa lodi s množstvím pomocných funkcí, model kamionu nebo tanku

Pro tento účel budete potřebovat vícekanálovou RC soupravu s větším množství spínacích funkcí. Pro jednodušší modely vyhoví zpravidla některý vícekanálový vysílač popsaný v oddíle A. Pro složité modely bude třeba vysílač doplnit tzv. multi moduly, které dovolují znásobit počet ovládaných kanálů. Tento modul pracuje tak, že signál z několika ovladačů (přepínačů) sloučí do jednoho kanálu. K příslušnému kanálu přijímače je potom připojen dekodér, který umožňuje připojení několika serv nebo přímo spínání menších proudů pro ovládání relé, spouštění klaksonů apod.

Multiplex nabízí dekodér MULTINAUT IV, který umožňuje ovládání až čtyř serv nebo spínání vnějších napětí až 16V a proudu až 4A. Můžeme jej využít již ve spojení s vysílačem Multiplex PICO. Pokud MULTINAUT IV použijete ve spolupráci s některou z počítačových souprav, získáte možnost využití mixových funkcí (např. u dvoumotorové lodi můžete spolu s vychylováním kormidla měnit i otáčky jednotlivých šroubů a zvýšit tak manévrovací schopnosti).

 

Ke správnému fungování webových stránek a k analýzám návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s jejich užitím. BERU NA VĚDOMÍ